[天一大联考]2024-2025学年(上)安徽高二9月份联考英语试题
[天一大联考]2024-2025学年(上)安徽高二9月份联考英语试题正在持续更新,目前2024届最新高考模拟示范卷答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。
本文从以下几个角度介绍。
-
1、天一大联考安徽省2023-2024学年下高一年级期中考试
2、天一大联考安徽省2023-2024学年
3、天一大联考安徽省2023-2024学年(下)高一年级期中考试
4、安徽省天一大联考2024高二下学期语文
5、安徽省天一大联考2024高二期末
6、2023-2024安徽天一大联考高二期中
7、2023-2024安徽天一大联考高二期末
8、天一大联考安徽省2023-2024学年下高一期中考试
9、安徽省天一大联考2024
10、天一大联考安徽省2023-2024
W:It's true.New houses may be efficient but they have no character.(Text 9)W:Ah,look who it is!Long time no see.Did you enjoy your little holiday in Paris?(14)M:It was hardly a holiday.I had meetings every day.(14)I didn't even get to see the Eiffel Tower.(15)W:That's a shame.I was once in hospital in Paris and I could see the tower from my window.Very impressive.(15)M:Well,the company doesn't pay me for sightseeing.I think it was mean of them not to let me have a quick tour aroundthe city.(15)W:Absolutely.M:How have things been in the office while I've been away?(16)W:Same as usual,pretty much.The managers have had several meetings,but they haven't told us employees what they'reabout.(16)M:They like their secrets,don't they?W:Yes...oh,and a new girl started-Joanne.I've been teaching her to use the computer system.M:Well,that's a good sign.The company must be in good health if it is taking on new employees.W:I suppose so.Anyway,I have some letters for you to sign.Also,a lawyer called and he asked if you could ring himback.M:All in good time.The first thing I'm going to do is make myself a nice cup of tea.(17)W:No,sit down.You've done a lot of traveling.Let me get it for you.(17)(Text 10)The rise of autonomous vehicles has already had an enormous impact,with car companies investing billions of dollarsto be the first to see their self-driving models on the road.Self-driving cars will probably be safer since there is no humanerror involved.There are also negative aspects too.What will all the taxi and truck drivers do?(18)However,I believe inautonomous vehicles for one simple reason.Think about how much time we spend driving cars daily.The average Americanspends one hour driving to work per day,and 10 hours behind the wheel per week in total.That is a lot of extra free timeduring the day to just sit back,read a book,and relax.(19)While some people think self-driving cars will give us lessfreedom.I think they will give us more.Imagine you wanted to take a trip across the country.Instead of having to prepareyourself for a long and stress-filled journey,you could just go to sleep at night and wake up at your destination in the morn-ing.By making transportation more convenient,autonomous cars will give us more freedom rather than less.In addition,they will also make our roads safer.No wonder that,for the first time ever,companies are pouring billions into a productthat no customer asked for.It's not that nobody wants it,or that we love driving,but that the technology is too exciting formost people to imagine.(20)参考答案1~5 CBCAB 6~10 ABCBA 11~15 ACCAC 16~20 ABBAC21.B细节理解题。根据标题“Whose Moon Is That'?by Kim Krans”项下内容“Ages3to7(3至7岁)”可知KimKrans写的书适合3岁孩子读;故选B项。22.C细节理解题。根据标题“Moon's First Friends by Susanna Leonard Hill'”项下内容“However,the loneliness of themoon ends up one day as humans from the earth decide to send spaceships and astronauts to the moon.(然而,月球的孤独终有一天会结束,因为地球上的人类决定向月球发送宇宙飞船和宇航员。)”可知人类决定将宇宙飞船和宇航员送往月球,即人类将陪伴月球;根据标题“My Little Half-Moon by Douglas Todd Jennerich”项下内容“Then theboy decides to stay together with the moon..(于是男孩决定和月亮呆在一起。)”可知男孩决定和月亮呆在一起,即人类陪伴月球,故Moon's First Friends和My Little Half-Moon这两本书的共同点是涉及到了人类与月球为伴;故选C项。23.D细节理解题。根据标题“A Big Mooncake for..Little Star by Grace Lin”项下内容“However,baking the moon-cake is not easy for the baby star as the moon keeps changing its shape(然而,对小星星来说,烤月饼并不容易,因为月亮的形状一直在变化)”可知月球的形状不断变化导致小星星做月饼很难;故选D项。24.C推理判断题。根据第二段“Brandon Schutt's personal best turned out not to be about marking the fastest time butdisplaying the biggest heart.(布兰登·舒特的个人最好成绩并不是记录最快的时间,而是表现出最大的定力和勇气。)”和“however,.Schutt realized he wasn't going to be able to keep up the necessary drive.(然而,Schutt意识到他无法保持必要的动力。)”可推断,Scut对自己的优缺点很清楚。故选C。25.A细节理解题。根据第三段“Aiming to beat his own personal record,after a fast start,he continued to push him-self hard..(他的目标是打破自己的个人记录,在快速出发后,他继续努力。)”可知,Cerveny参赛的目的是打破自己的纪录。故选A项。26.C推理判断题。根据最后一段“Schutt even made sure the injured runner crossed the finish line first,securing hisopponent a faster time..(Schutt甚至确保受伤的Cerveny第一个冲过终点线,让他的对手更快地冲过终点线。)”可知,Schutt帮助Cerveny率先冲过终点线,而他自己落在了后面。故选C项。27.D主旨大意题。根据最后一段“Schutt even made sure the injured runner crossed the finish line first,securing hisopponent a faster time.Although Cerveny was automatically disqualified for having received help,Schutt's time for therace would stand..(Schutt甚至确保受伤的Cerveny第一个冲过终点线,让他的对手更快地冲过终点线。尽管Cerveny因为接受了帮助而自动被取消了比赛资格,但Schutt的比赛时间仍然有效。)”可知,本文讲述了运动员Brandon Schutt在比赛中帮助竞争对手Cerveny的感人故事。故选D项。【高三联考·英语参考答案第2页(共4页)】10001C
本文标签: