咸阳市2023~2024学年度第二学期普通高中期末质量检测高一(7月)英语试题

咸阳市2023~2024学年度第二学期普通高中期末质量检测高一(7月)英语试题正在持续更新,目前2024届最新高考模拟示范卷答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。

LiHua第二节One possible version:Albert was on the phone the whole night as he wanted to find Meg's mother.He was busyworking at it with his friends.Albert was up until midnight,gathering contact details of hospitalsand shelters in the city.Finally,he found Meg's mother in City Hospital.The nurse told him she'dbeen brought here with a severe head injury over a month ago.She could not recall anybodywhen she woke up.Nobody came to see her.They even posted her name and picture,butnobody turned up.Albert rushed to the hospital with the girl.Meg looked around for her mother.Then she ran asfast as her little legs could carry her toward a bed in a corner."MOMMY!!"she cried as she ran toher mother.Meg's mother had a photo of them together and remembered Meg was herdaughter as soon as she saw her and heard her call her Mommy.Albert took them home andallowed them to stay in his house as long as they wanted.Gradually,Meg's mother rememberedeverything.Time passed,but Meg and her mother never forgot Albert.They became a part of hisfamily and constantly visited him on weekends.部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与社会一一文学本文是应用文。文章介绍了四本关于名字的书籍21.D。理解具体信息。根据Your Name Is a Song部分中的When her teacher can't say her namecorrectly可知,Kora-Jalimuso的老师总是叫错她的名字。22.A。理解具体信息。根据Millions of Maxes部分中的What do you do when you find outother kids have your same name?可知,这本书主要讲述了Max遇到和他同名的人的故事。23.D理解具体信息.根据Thunder Boy Jr.部分中的Thunder Boy wants a name all his own,notjust a smaller version of his dad's name可知,Thunder Boy想要一个属于自己的名字。B篇主题语境:人与自我一一做人与做事本文是记叙文。帆船手遭遇海上事故,但他凭借坚强的意志等来了救援,24.C。理解具体信息。根据第二段中的The British yachtsman...had been stranded more than1,500 miles from the Australian coast和第三段中的Two-thirds of the yacht filled with water.There was a hole in the bottom of the yacht可知,Bullimore的帆船失事了。25.D。理解具体信息。根据倒数第三段中的He stayed with the yacht和倒数第二段中的MrBullimore's priorities were to activate the distress beacon transmitter可知,面对这种糟糕的境遇,Bullimore留在帆船旁并发出了求救信号。26.C。理解词汇。根据最后一段中的Through four days of solitude.“When I knew that therescue was actually going to happen,I felt ecstatic,.”可知,经历了漫长的等待和煎熬,当Bullimore等来了救援时,他感到非常兴奋。27.B。推断。通读全文并根据倒数第三段中的Mr Bullimore's sense of calm和最后一段中的strong determination可知,Bullimore是个头脑冷静、坚韧不拔的人。C篇主题语境:人与自我一一生活与学
本文标签: