炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案

炎德英才大联考·长沙市一中2024届高三月考试卷(二)2英语答案正在持续更新,目前2024届最新高考模拟示范卷答案网为大家整理了相关试题及答案,供大家查缺补漏,高效提升成绩。

decided to make the most of the day and spend it doing the things we loved doing together.Theday passed by quickly,and before long,it was time for bed.The next morning,I woke up early and quickly freshened up.When I went into the dining room,the wonderful smell of fruit pie caught my nose.Dad was sitting on the sofa reading newspapersand waiting for me to wake up.He had taken the day off to spend some time with me and I wasoverjoyed when he told me this.We sat down to eat my favorite breakfast together.He told mehow proud he was of me and appreciated everything I did for him.Sometimes things don't go asplanned but love never changes.部分解析阅读第一节A篇主题语境:人与社会一一文学本文是应用文。文章是一则诗歌大赛的通知。21.B。理解具体信息。根据Deadline部分中的send your work to david@newwriters.org.ukby12uy可知,参赛选手须在7月12日结束前将自己的诗歌作品发送至指定邮箱。22.B。理解具体信息。根据Entry Fee部分中的f10 per entry;E18 for two entries;E25 for threeentries可知,投稿两首诗需要缴纳EI8。题干中的enter意为“报名参加”。23.D。理解具体信息。根据第一段中的we're offering a top prize of f1:,000,a second prize off300,and a third prize of£200和Prizes部分的1 st Place:£1,000;2 nd Place:f300;3 rd Place:£200可知,每个获胜者都可以获得奖金。【补充说明】1.exclude:不包括2.shortlist::入围名单B篇主题语境:人与自我一一生活本文是记叙文。作者的父亲扮演圣诞老人为他人送去快乐和祝福。24.C。理解具体信息。根据第二段的内容可知,作者的父亲在第二次退休后被邀请在一家超市扮演圣诞老人。25.A。理解观点、态度。根据第三段中的My dad was a natural Father Christmas.He had a realbeard,a belly and blue eyes..He loved children and he loved being Father Christmas可知,f作者认为扮演圣诞老人这份工作非常适合自己的父亲。A项中的match作名词,意为“相配的人(或物)”。26.B。理解词汇。根据上文中的biggest achievement和下文中的he was filled with joy可知,作者的父亲在哥伦布(Columbus)的圣诞大游行中扮演圣诞老人,那一天他非常高兴,由此可知over the moon意为“欣喜若狂”。27.D。推断。根据倒数第二段中的When my father passed away in2OO6,I placed his Christmashat with him so he would always be Father Christmas my husband placed a Christmas hat onour tree以及It made me feel better可知,作者将圣诞帽挂在圣诞树顶是为了怀念自己的父亲。【补充说明】1.the Navy:海军2.tree topper::树尖装饰,一种放在圣诞树顶端的装饰物,通常是星星或其他形状的装饰品。C篇
本文标签: